sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kääpiövillakoiran trimmaus

Huuups, en oo kirjottanu yli kahteen viikkoon... On ollu kouluu, kouluu ja kouluu. Mut onneks nyt sai vähä rentoutuu, Perjantaina kasattiin Hannun kans meijä vessaan uus allaskaappi:) Sit lauantaina piti mennä auttamaan Sulon trimmauksessa, pesussa, kuivaamisessa ym. No siitä sain sit idean kirjottaa ja laittaa kuvia vaihe vaiheelta. Trimmauksen jälkeen tultiin takas järvenpäähän ja siinä yhentoist aikaa mentiin baariin, minä,Hannu, Leevi, Moona ja Essi. Kivaa oli täytyy kyl myöntää, tultiin joskus kolmen aikoihin kotiin ja mentiin suoraa nukkumaan, koska kaikki meinas nukahtaa pystyyn:D Mut juu nyt näit trimmaus kuvii...
                                                  1. sakset, pään ja muun kropan viimeistelyyn
                                                  2. Karstat( iso ja pieni)+ "afrokampa" :D
                                                  3. Fööni, kuivaamista varten
                                                  4. Trimmeri + lyhyt ja pitkä terä
            Uus shampoo, tuoksu on omena. Se oli aika hyvä ku se vaahtoutuu nopeesti ja ravitsee koiran ihoa.
Ensin alotetaan harjaamalla kaikki takut karstalla, kroppaan voi käyttää isompaa karstaa ja pientä tassuihin ja naamaan.
Sitten suihkuun, suihkussa kannattaa varoa eniten silmiä ja korvia. Sen jälkeen kuivaus föönillä karstalla samalla harjaten, tässä ei pärjää yksinään.
Tassut ja naama ajetaan lyhyellä terällä, toi naaman trimmaus voi näyttää karulta mutta ei satuta koiraa. ja tassut on yleensä hankalammat, koska koirat kutiaa varpaiden välistä.
Kroppa ja häntä ajetaan pitkällä terällä, aika varovasti saa edetä et ei mene liian lyhyeks. Tyttö koiralle voi vaikka jättää pituutta häntään. mutta poika koiralle se on liian tyttömäinen. Kesäsin pidetään Sulo aika lyhkäsenä joka puolelta, mutta talvella Sulolla on "leijonanharja" ja vähän pidempi turkki.
Muutama perussääntö on kuitenkin hyvä osata, jotta lopputuloksena olisi villakoiran näköinen koira: älä leikkaa jalkakarvoja liian lyhyiksi, tee koiralle vyötärö, jätä etuosaan hieman rintaa.
Viimeiseksi viimeistellään saksilla jalat, pää ja muut epätasaisuudet saksilla. Jaloissa olisi tärkeää saada varpaat näkyviin ja tehdä ns. "lahkeet"
Siinä se nyt oli, Villakoira olis hyvä trimmata n. kolmen -neljän viikon välein. Ja vinkkinä koti konsteihin, että mikä olis hyvä paikka trimmata, niin pesukoneen päällä! Laittaa siihen minkä tahansa muovimaton liukuesteeks.
               Ja palkinnoks kasvistikkua,  oli aikas väsyny tän operaation jälkeen :D








1 kommentti: